لسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طريقة عمل كيك بصوص الشيكولاتة
روووووووووووووعة بجد
جربتها وعجبتنى قلت أقولكم عليها
المقادير
مقادير الكيك العادي
2,5 كوب دقيق
كوب إلا ربع زيت دوار الشمس
2كوب سكر
1كوب لبن
4 بيضات
باكو فانليا
باكو بيكنج بودر
كاكاو وكمية ترجع لرغبتك في جعلها غامقة او فاتحه
مقادير صوص الشيكولا
1كوب لبن
2معلقة دقيق
سكر للتحليه حسب رغبتك وممكن تضعي حوالى 3ملاعق أو زيادة براحتك
كاكاو حوالى 4 الى 5 ملاعق كبيرة
الطريقة :
اولا الكيك:
يضرب البيض في عجانة أو خلاط أو مضرب كهربائى المتاح عندك استخدميه
وبعده نضع السكر بالتدريج الى ان يذوب
ثم نضع الزيت
ثم اللبن وفيى النهاية نضع الفانليا ونتوقف عن الضرب
انخلى الدقيق ثم ضعي عليه باكو البيكنج بودر
وضعى الخليط السابق في اناء وضعي عليه الدقيق مع التقليب
مع مراعة التاكد من تجانس المكونات
ولا تنسى تضعي الكاكاو ويرجع لك كميتة ضعيه على المكونات السابقة ومع التقليب الى ان تكونعندك
عجينة الكيك بالشيكولا
وطبعا تحضرى الصينة المناسبه للمقدار مع تبطينها عن طريق وضع قليل من الزبدة او الزيت المتاح عندك
ثم وضع قليل من الدقيق وتخلصى من الدقيق الزائد في الصنية عن طريق قلبها وصبى العجين فى الصنية وبعد ما تشعري انها نصجت خرجيها
ملحوظة:
شغلى الفرن عند البدء في العمل وتكون الحرارة عالية واول ماتضعي الصينة فى الفرن
اخفضي درجة الحرارة الى 180 درجة
واتركيها حوالى 25 دقيقة وممكن بعدها تفتحي عليها
وتدخلي سكين في المنتصف اذا خرجت السكين بدون اي عجين تكون اكتمل نضجها
وتتركيها لتبرد
طريقة عمل صوص الشيكولاته
ضعي اللبن على الكاكاو على السكر على الدقيق في الخلاط واضربيهم
ثم ضعي هذا الخليط على النار مع التقليب المستمر الى ان يغلظ صوص الشيكولاته بس لا تجعليه سميكا ولا سائل حالة وسطوبعد الانتهاء من عمل الصوص
اعملى فتحات للكيك باستخدام شوكة الكيك
صبي الصوص على الكيك بعد النضج
بالهنا والشفاء
منقووووووووووول
طريقة عمل كيك بصوص الشيكولاتة
روووووووووووووعة بجد
جربتها وعجبتنى قلت أقولكم عليها
المقادير
مقادير الكيك العادي
2,5 كوب دقيق
كوب إلا ربع زيت دوار الشمس
2كوب سكر
1كوب لبن
4 بيضات
باكو فانليا
باكو بيكنج بودر
كاكاو وكمية ترجع لرغبتك في جعلها غامقة او فاتحه
مقادير صوص الشيكولا
1كوب لبن
2معلقة دقيق
سكر للتحليه حسب رغبتك وممكن تضعي حوالى 3ملاعق أو زيادة براحتك
كاكاو حوالى 4 الى 5 ملاعق كبيرة
الطريقة :
اولا الكيك:
يضرب البيض في عجانة أو خلاط أو مضرب كهربائى المتاح عندك استخدميه
وبعده نضع السكر بالتدريج الى ان يذوب
ثم نضع الزيت
ثم اللبن وفيى النهاية نضع الفانليا ونتوقف عن الضرب
انخلى الدقيق ثم ضعي عليه باكو البيكنج بودر
وضعى الخليط السابق في اناء وضعي عليه الدقيق مع التقليب
مع مراعة التاكد من تجانس المكونات
ولا تنسى تضعي الكاكاو ويرجع لك كميتة ضعيه على المكونات السابقة ومع التقليب الى ان تكونعندك
عجينة الكيك بالشيكولا
وطبعا تحضرى الصينة المناسبه للمقدار مع تبطينها عن طريق وضع قليل من الزبدة او الزيت المتاح عندك
ثم وضع قليل من الدقيق وتخلصى من الدقيق الزائد في الصنية عن طريق قلبها وصبى العجين فى الصنية وبعد ما تشعري انها نصجت خرجيها
ملحوظة:
شغلى الفرن عند البدء في العمل وتكون الحرارة عالية واول ماتضعي الصينة فى الفرن
اخفضي درجة الحرارة الى 180 درجة
واتركيها حوالى 25 دقيقة وممكن بعدها تفتحي عليها
وتدخلي سكين في المنتصف اذا خرجت السكين بدون اي عجين تكون اكتمل نضجها
وتتركيها لتبرد
طريقة عمل صوص الشيكولاته
ضعي اللبن على الكاكاو على السكر على الدقيق في الخلاط واضربيهم
ثم ضعي هذا الخليط على النار مع التقليب المستمر الى ان يغلظ صوص الشيكولاته بس لا تجعليه سميكا ولا سائل حالة وسطوبعد الانتهاء من عمل الصوص
اعملى فتحات للكيك باستخدام شوكة الكيك
صبي الصوص على الكيك بعد النضج
بالهنا والشفاء
منقووووووووووول